Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

22-04-2020 16:52
Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Klima Almadan Önce Bunları Göz Önünde Bulundurun!

Yaz ayları yaklaşırken belki de almanız gerekenler listenizin en başında klima bulunuyordur. Sizleri boğucu sıcaklardan ve nemden kurtararak sağlıklı bir serinlik imkânı sunan klimalar, konforlu bir hayat yaşamanız konusunda sizlere destek olmakta. Soğutma özelliği ile yaz aylarınızın, ısıtma özelliği ile kış aylarınızın vazgeçilmezi olan bu klimaları satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken detaylar olduğunu biliyor muydunuz?

Sizler için bir araya getirdiğimiz bu detaylara gelin birlikte bakalım…

Klima Tipini Belirleyin

Klima satın almadan önce ilk yapmanız gereken sizlerin hangi tip bir klimaya ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Klima tipinizi belirlerken klimayı hangi alanda kullanacağınız en büyük etkenlerden. Bundan dolayı, eğer klimanızı evde, salon, oturma odası, yatak odası gibi standart büyüklükteki alanlarda kullanacaksanız sizler için duvar tipi klimalar yeterli olacaktır. Fakat ev dışında, ofis, mağaza gibi çok daha büyük alanlar için duvar tipi klima istediğiniz etkiyi yaratmayacaktır. Bu tarz kullanım alanları için salon tipi klimalar daha doğru bir seçim olmakta.

BTU Değerini Hesaplayın

Klimanın kullanım alanı, klimadan yararlanacak kişi sayısı, iklimsel özellikler BTU değerini belirleyen unsurların başında gelmektedir. İhtiyaç duyduğunuz soğutma kapasitesi söz konusu olduğunda BTU (British Termal Unit) yani klimanızın soğutma kapasitesi değeri devreye gitmekte. BTU değer ne kadar yüksek olursa klimanızın soğutma kapasitesi de o oranda yüksek olacaktır.

Yüksek Verimli Klimalara Yönelin

Ev ve ofis gibi ortamlarda neredeyse yılın her günü klima çalışmakta. Bu klimaların yaktığı enerji ise direkt olarak faturalar yansımakta. Bundan dolayı, enerjiden tasarruf sağlamak konusunda yüksek verime sahip klimalara öncelik vermeniz gerekiyor. Bu noktada A sınıfı klimalar, geliştirilen özellikleri sayesinde sizlere %40 enerji tasarrufu sağlamakta.

Sağlıklı Hava Elde Etmenizi Sağlayan Klimaları Keşfedin

Hayatımızın bir parçası haline gelen klimaları neredeyse her ortamda kullanıyoruz. Fakat bu klimaların ortama yaydığı hava ne kadar sağlıklı? Geliştirilen yeni nesil klimalar, ortamda kötü koku oluşmasını engelleyen, soğutma sırasında ortaya çıkan nemi kurutarak mikroskobik tanecikleri uzaklaştıran teknolojisinin yanı sıra, kendi kendini otomatik olarak temizleme fonksiyonu ile tertemiz bir hava elde etmenizi sağlıyor.

Üstün Hizmet İmkânlarından Yararlanın

Klima seçiminizi yapmadan önce dikkat etmeniz gerekenler arasında satış sonrası hizmetlerin kaliteli olduğundan emin olmalısınız. Klima aldıktan sonra oluşabilecek olası bir durum karşısında teknik destekten en iyi şekilde yararlanacağınızı bilmek oldukça önemli. Galeribeyaz.com adresinden alacağınız klimalar, LG, Viessmann, Airfel, Bosh, FujiPlus, Samsung gibi lider markaların kalitesi ile sizlere sunuluyor.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.